Formålet med en verifikationstest er at bekræfte kvaliteten og ydeevnen af dit produkt i forhold til et begrænset antal konkurrerende produkter eller en standardprotokol. Dit mål er at bevise en konsekvent høj standard og ingen underpræsterende parameter. Som initiativtager er beslutningen om at offentliggøre og kommunikere kun testresultatet i dine hænder. Hvis dit produkt lykkes, får du ret til at bruge Testfaktas Verified Quality & Performance-mærke i en periode på 12 måneder.
Projektomkostningerne ved en verifikationstest er væsentligt lavere end for en fuld benchmarkingtest på grund af det mindre antal produkter og mærkets ikke-eksklusivitet.
En anden fordel er, at kvalitetsmærket kan bruges på tværs af flere geografier.
Processen
Når en anmodning om en verifikationstest modtages, kontakter Testfakta et eller flere specialiserede laboratorier fra sit europæiske netværk af førende uafhængige forskningsinstitutter. Testprotokollen og omfanget, dvs. testning mod kun protokollen, eller mod en eller to konkurrenter, vil danne grundlag for omkostningsberegningen.
Testfakta gennemfører en forundersøgelse, der omfatter teknisk research af produktets og kategoriens egenskaber, markedsundersøgelse af sammenlignelige produkter på markedet/markederne, definition af testparametrene og protokollen og endelig indkøb af laboratoriet/erne og fotografen til dokumentation.
Testfakta køber derefter det nødvendige antal prøver, organiserer transporter og overvåger selve laboratorietesten. Resultaterne fortolkes og bedømmes i samråd med laboratoriet, og vigtige forskelle og egenskaber ved de testede produkter fremhæves i en kort og let tilgængelig rapport.
[rutor]
Efter at have underskrevet en kommunikationsaftale udgiver Testfakta en artikel med testresultaterne som reference på sin hjemmeside og giver dig et designet kvalitetsmærke, der kan bruges på alt kommunikationsmateriale i licensperioden på det respektive marked. Derudover leverer Testfakta fotografier fra laboratorietests og, hvis det er aftalt på forhånd, også videooptagelser, der kan bruges i brandkommunikation.