Formålet med en verifikasjonstest er å bekrefte kvaliteten og ytelsen til produktet ditt sammenlignet med et begrenset antall konkurrerende produkter eller et standardprotokoll. Målet ditt er å bevise en konsekvent høy standard og ingen underpresterende parameter. Som initiativtaker er beslutningen å publisere og kommunisere testresultatet i dine hender. Hvis produktet ditt er vellykket, får du rett til å bruke Testfaktas Verified Quality & Performance-merke i en periode på 12 måneder.
Prosjektkostnaden for en verifikasjonstest er betydelig lavere enn for en full benchmarking-test, på grunn av det færre antallet produkter og etikettens ikke-eksklusivitet.
En annen fordel er at kvalitetsmerket kan brukes på tvers av flere geografier.
Prosessen
Når en forespørsel om verifikasjonstest mottas, kontakter Testfakta ett eller flere spesialiserte laboratorier fra sitt europeiske nettverk av ledende uavhengige forskningsinstitutter. Testprotokollen og omfanget, dvs. testing mot kun protokollen, eller mot en eller to konkurrenter, vil danne grunnlaget for kostnadsberegningen.
Testfakta gjennomfører en forstudie som inkluderer teknisk forskning av produktets og kategoriens egenskaper, markedsundersøkelser av sammenlignbare produkter på markedet/markedene, definisjon av testparameterne og protokollen og til slutt anskaffelse av laboratoriet/ene og fotografen for dokumentasjon.
Testfakta kjøper deretter det nødvendige antallet prøver, organiserer transporter og overvåker selve laboratorieprøven. Resultatene tolkes og graderes i samråd med laboratoriet og viktige forskjeller og egenskaper ved de testede produktene fremheves i en kort og lett tilgjengelig rapport.
[rutor]
Etter å ha signert en kommunikasjonsavtale, publiserer Testfakta en artikkel med testresultatene som referanse på sin nettside og gir deg et designet kvalitetsmerke som kan brukes på alt kommunikasjonsmateriell i lisensperioden i det respektive markedet. I tillegg leverer Testfakta bilder fra laboratorietester og, hvis avtalt på forhånd, også videoopptak som kan brukes i merkevarekommunikasjon.